Page content

Wat is cnc draaien

CNC draaien bestaat uit 2 woorden. eerst bespreken wij CNC, dit is de afkorting van Cumputer Numerical Control, Dit wil zeggen de aansturing van de machine gebeurt door een computer en niet door een mens zoals bij conversationeel draaien.

CNC draaien heeft 3 grote voordelen:

  1. De Machine (draaibank) maakt exact de zelfde beweging, waardoor je op de slijtage van de beitel na exact het zelfde product kan verkrijgen.
  2. Het is gemakkelijker om rondingen en schuine lijnen aan je product toe te voegen.
  3. Automatiseren van het proces is eenvoudig te realiseren door middel van automatische materiaal aan en afvoer. Hierdoor kan er zelfs onbemand gedraaid worden.

Het nadeel van CNC draaien:

  1. De tijd die nodig is om de machine te programmeren.

De basis van een CNC draaibank is de computer die de aansturing van de verschillende motoren regelt. Het toerental van het te bewerken product. Het voordeel van een CNC besturing is , dat de snelheid automatisch verhoogd  als de diameter van het product af neemt zodat je de zelfde snij snelheid behoud.

Een ander belangrijk onderdeel die ook door de besturing aangestuurd worden zijn de motoren van de kogelomloop spillen. Deze motoren bepalen de positie van de gereedschappen zoals de beitel. Voor de mensen die niet op de hoogte zijn hoe een kogelomloop spil werkt,hierbij een eenvoudige uitleg. De spindel is te vergelijken met een draadeind en door het verdraaien van het draadeind verplaatst de beitel. Zo kan de beitel exact verplaatst worden in de X en Z richting.

Wat kunnen wij voor jou betekenen op het gebied van CNC draaien?

Wij horen het graag van je, neem hiervoor contact met ons op.

Comment Section

0 reacties op “Wat is cnc draaien

Plaats een reactie


*